Based on sound concepts of community compatibility, sustainability and environmental conservation, Solana 101 has been designed as a two-story mixed use project organized around substantial public open space.  Restaurants, retail, offices and apartments all are located on the east-west open space plaza that also serves as a public way from Hwy 101 through the project to Sierra Avenue. This plaza serves also to separate the uses into discreet building forms, each with their own architectural expression that gives a sense of being developed over time. The single level retail and food and beverage structures that front 101 form an inviting pedestrian scale while achieving the objectives of the Highway 101 Corridor Specific Plan. The project design helps blend the total project into the fabric pf Solana Beach, as well as bring light and air into all of the uses. The plaza has been designed to be welcoming and to encourage social interaction.

Leave a Reply